SPLETNI PIŠKOTKI

SPLETNI PIŠKOTKI2018-08-21T22:43:04+00:00

SPLETNI PIŠKOTKI

Zaradi izboljšanja uporabniške izkušnje in delovanja spletne strani, se uporabljajo spletni piškotki. Ob uporabi naše spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Vsi podatki, ki se zbirajo, obdelujejo ali na drugačen način pridobijo na spletni strani www.nasvetzaizlet.net, so namenjeni samo za rabo in delovanje naše spletne strani in se jih varuje v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Zavedamo se, da je varnost osebnih podatkov potrebno jemati skrajno resno zato to jemljemo z veliko mero odgovornosti.

 

 

KAJ SO PIŠKOTKI?

Spletni piškotek je dadoteka, ki shranjuje določene nastavitve spletnih strani. Spletna mesta te piškotke shranijo v uporabnikovo napravo, s katerimi dostopajo do prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki so temeljenga pomena za normalno delovanje spletne strani in prikazovanja vsebine na spletni strani. Upravljanje in shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Postopki za začasno brisanje piškotkov na posameznih brskalnikih so navedeni spodaj:

 

  • Mozilla Firefox

Uporabite funkcijo »Private Browsing«. Najprej pritisnite tipko »Alt«. S tem boste odprli meni, kjer izberete »Orodja« in kliknete » varen način « ali pa pritisnite kombinacijo tipk »Ctrl + Shift + P«.

  • Google Chrome

Uporabite funkcijo »New Incognito Window«. Novo okno lahko aktivirate s kombinacijo tipk »Ctrl + Shift + N«.

  • Internet Explorer

S funkcijo, ki se imenuje »InPrivate« Internet Explorer nudi brskanje brez puščanja sledi. Najprej pristisnite »Alt« na tipkovnici. S tem boste odprli Meni, kjer kliknete »Orodja« in »Brskanje InPrivate« ali pa pritisnete kombinacijo tipk »Ctrl + Shift + P«.

  • Apple Safari

Kliknite na »Nastavitve« in izberite »zasebno iskanje«. S klikom na gumb »V redu«, se bo na desni strani naslovne vrstice prikazala oznaka »Zasebno«.

  • Opera

Kliknite na logotip spletnega brskalnika v zgornjem levem kotu. Poiščite »Zavihek in Windows« in izberite »Novo zasebno okno« ali pa pritisnite kombinacijo tipk »Ctrl + Shift + N«.

 

 

 

KAJ NISO PIŠKOTKI?

Spletni piškotki niso namenjeni zasledovanju uporabnikov in tudi ne vsebujejo zlonamernih kod ali virusov. Prav tako ne shranjujejo uporabnikovih gesel in ostalih osebnih podatkov. Namenjeni so izključno zagotavljanju normalnega delovanja spletne strani www.nasvetzaizlet.net  ter v oglaševalske namene.

 

Na spletni strani www.nasvetzaizlet.net uporabljamo različne vrste spletnih piškotkov. Spletni piškotki se med sabo razlikujejo glede na njihovo trajanje veljavnosti, funkcionalnost in stran, ki jih namesti. Na spletni strani www.nasvetzaizlet.net se uporabljajo:

  • Funkcionalni/Obvezni piškotki so tisti, ki so nujno potrebni za normalno delovanje spletne strani. Spletna stran nasvetzaizlet.net brez uporabe funkcionalnih/obveznih piškotkov ne bo delovala pravilno.
  • Vtičniki za družabna omrežja uporabnikom spletne strani nasvetzaizlet.net omogočajo funkcije, ki jih zagotavljajo socialna omrežja, kar v skladu z mnenjem EU komisije predstavljajo izjemo in soglasje ni obvezno.
  • Analitični/lastni spletni piškotki so zbrane informacije uporabljene samo za potrebe spletne strani nasvetzaizlet.net za katere ni potrebno soglasje.