POGOSTA VPRAŠANJA

POGOSTA VPRAŠANJA2018-08-21T23:03:41+00:00

KAKO BITI NA TEKOČEM, DA NE ZAMUDITE DOBRIH PONUDB.

Na spletni strani so posredovane celotne ponudbe paketov, ki vključujejo letalo in nastanitev, kot tudi ostale informacije v zvezi z najemi motornih vozil, križarjenja, aktivnosti, različni načini prevozov po vsem svetu in vse ostale informacije, ki vam bodo koristile na poti. Naš namen je na enem mestu združiti vse koristne informacije za na pot, ki vam prihranijo čas pri iskanju ter  kakšen evro.

Spremljate nas lahko na socialnih omrežjih. Dnevno posredujemo informacije v obliki objav na Facebook, GooglePlus, Instagram, Twitter, Pinterest. Na večih portalih kot nas boste spremljali, bolj boste na tekočem s svežo ponudbo nasvetov za kratek izlet ali daljše potovanje.

KDAJ JE NAJBOLJ PRIMEREN ČAS REZERVACIJE?

Svetujemo vam, da rezervacijo opravite kolikor hitro je mogoče, saj se cene hitro spreminjajo in nekatere akcije trajajo tudi samo kakšen dan ali dva nekatere pa tudi daljše obdobje. Predvsem priporočamo, da nakup letalskih vozovnic kjer gre za izven celinske lete in so cene zelo nizke ali pa gre za Error fare opravite v nadvse kratkem času od izdaje ponudbe.

 

KAKO UPORABLJATI SPLETNE ISKLANIKE PRI ISKANJU PRENOČIŠČA, TRANSPORTA ALI RAZNIH AKTIVNOSTI NA POTOVANJU?

Različni iskalniki kot so Booking, SkyScanner, TripAdvisor ipd. So sistemi, ki med več različnih podnudnikov preišče celotno ponudbo. V iskalnik je samo potrebno vnesti želeno začetno in končno destinacijo ter termin. Večina sodobnih iskalnikov pa ima tudi še dodatne možnosti, kot so cenovni razpon, število oseb, prestopov pri javnih prevozih, št. postelj pri rezervaciji nastanitve ipd, kar pripomore k lažjemu iskanju  ponudbe in se prilagaja željam ter zahtevam popotnikom.

RAZLIKA MED ROČNO IN CHECK-IN PRTLJAGO??

Velikokrat se ljudje znajdejo v dilemi ob zapisu na letalski vozovnici: Check-in prtljaga ter Hand baggage. Ročna prtljaga (Hand  Baggage) je tista prtljaga, ki jo nesemo s seboj na letalo in je v večini primerov že všteta v ceno letalske vozovnice. V ročni prtljagi je dovoljeno prenašati le majhne količine tekočin (do 100 ml), ki morajo biti shranjene v ustrezni embalaži. Dovoljene dimenzije ročne prtljage in teža se razlikujeta med različnimi letalskimi ponudniki.

 • Ryanair(55-40-20 cm) – 10 kg
 • Wizz air(42-32-25 cm) – neomejena teža
 • Easyjet(56-45-25 cm) – neomejena teža
 • Norwegian air Shuttle(55-40-23 cm) – 8 kg
 • Wizz air(56-45-25 cm) – neomejena teža  + doplačilo 10 eur
 • Volotea(55-40-20 cm) – 10 kg

Check-in prtljaga pa je tista, ki jo oddamo pred vzletom na letališču ob check-inu in jo dobimo nazaj na ciljni destinaciji.

 KAJ MORAM VEDETI PREDEN SE ODPRAVIM NA KRIŽARJENJE?

Križarjenje postaja vse bolj priljubljena oblika potovanja, saj je cenovno vedno bolj ugodna, pa vseeno je potrebno biti pozoren na nekaj stvari:

 • Pravočasna rezervacija termina križarjenja ter pravočasna ureditev prevoza do pristanišča
 • ( prevozi do pristanišč oz. Če se na pot odpravljate s svojim avtom rezervacija parkirnega najdete tukaj).
 • Pravočasna ureditev potrebnih vizumov ( za države, kjer je to potrebno, ) vse informacije o vizumih najdete tukaj.
 • Urejeno zdravstveno zavarovanje z tujino ( lahko si ga uredite tudi tukaj).
 • Pred potovanji v eksotične kraje je priporočen posvet z zdravnikom ( za določene države so priporočena cepljenja ) vsei nformacije o cepljenju najdete tukaj.

      Priporočeno je rezervirati aktivnosti in oglede znamenitiosti v naprej ( pogostokrat ceneje in pa       brezskrbno potovanje ob predhodni rezervaciji).

POTOVANJE IMAM REZERVIRANO, KAJ PA SEDAJ?

Ob zaključeni rezervaciji letalskih kart, križarjenj ter ostalih rezervacij ( prevozi, najemi…) vam svetujemo, da naredite še zadnje stvari, ki bodo vaše potovanje naredile brezskrbno.

 • Check- in letalske karte – nekaj dni pred samim potovanjem na spletnih straneh letalskega prevoznika opravite check-in; v kolikor vam ne uspe, ga lahko opravite tudi na letališču, vendar morate biti tam nekaj ur pred odhodom in vam ga lahko dodatno zaračunajo (predvsem v primeru nizkocenovnih prevoznikov);
 • Vizum– pred odhodom v tujo državo preverite, ali potrebujete vstopni vizum, ki ga ne morete urediti ob vstopu v državo; preverite ali obstajajo kakšne druge omejitve ob vstopu v državo; (Informacije najdete tukaj )
 • Velikost in teža prtljage– preverite velikost in težo prtlage, ki jo letalska družba, s katero letite, predpisuje:
 • Letališki transfer– uredite si prevoz do letališča, železniške postaje, pristanišča in prevoz  do mesta namestitve (dogovor za prevoz s hotelom, najem avtomobila, shuttle bus, taxi, Uber, vlak, idr.);
 • Obvezno cepljenje– preverite, ali je potrebno kakšno obvezno cepljenje za državo v katero potujete (npr. rumena mrzlica, malarija,…), vse potrebne informacije o cepljenju najdete tukaj.
 • Zavarovanje z asistenco– uredite si ustrezno zavarovanje za v tujino, da iamte v primeru nezgode krite stroške zdravljenja.
 • Aplikacije– na svojo mobilno napravo si naložitei priročne brezplačne aplikacije, kot so brezmrežni zemljevid  ugodni prevozi Uber, popotniški vodič TripAdviser.

VIZUMI IN POTREBNA DOKUMENTACIJA

Pri vstopu v določene države je potreben urejen vizum, ki se  uredi pred odhodom na potovanje. Vse potrebne informacije o vizumih za slovenske državljane najdete TUKAJ.

Določene države zahtevajo tudi dodatno dokumentacijo, ki jo je treba predložiti ob izdaji vizuma ali naknadno na pristojne organe določenih držav, ki imajo svojo ambasado v Sloveniji ali v sosednjih državah. V izogib zapletom v zvezi z vizumi in ostale potrebne dokumentacije dobite na spletni strani ministrstva za zunanje zadeve republike Slovenije.

ALI JE PREVOZ DO LETALIŠČA, PRISTANIŠČA IN OSTALIH VSTOPNIH DESTINACIJ VKLJUČEN V CENO?

Ponudbe, ki so navedene na spletni strani www.nasvetzaizlet.net, ki vključujejo letalske prevoze in križarjenja ne vključujejo prevoza do letališča, pristanišča oz. ostalih izhodiščnih destinacij. Za prevoz do destinacij odhoda (Letališča, pristanišča, železniške postaje…) vam svetujemo rezervacijo letaliških transferjev, ki so navedeni zgoraj v glavnem meniju pod rubriko brezskrben izlet, kjer so navedeni prevozni transferji. Če boste na pot odšli s svojim prevozom, pa si lahko vnaprej rezervirate parkirni prostor na letališču. Prevoz z letališč, pristanišč, do lokacije nastanitve pa vam priporočamo v kolikor potujete v skupini najem taxija, kjer se stroški porazdelijo ali pa uporaba metroja v kolikor je ta na voljo. Možnost prevoza je tudi avtobus za katerega se karte ponavadi kupijo na letališču ( avtobusne prevoznike in vlake za določeno državo najdete zgoraj v glavnem meniju).

 POJOMOVANJE ERROR FARE IN OPEN JAW LETALSKIH KART.

Open Jaw pomeni, da začetna odhodna lokacija in končna ciljna lokacija nista enaki. Odhod je z enega letališča, vrnitev pa na drugo letališče. Error Fare gre za napako v sistemu, ki jo po navadi storijo turistične agencije ali letalske družbe, ko delavec, ki vnaša podatke o cenah letov v sistem, pozabi ceni leta prišteti še različne pristojbine in ostale stroške. Zaradi napake so cene letalskih vozovnic zelo ugodne, vendar pa traja ponudba takšnih kart le za kratek čas, saj takoj ko letalska družba ugotovi storjeno napako ceno tudi popravi.

ZAVAROVANJE NA POTOVANJU

V primeru bolezni ali nezgode so stroški  zdravljenja in zdravstvene oskrbe v tujini zelo visoki, zato vam zelo priporočamo, da si pred vsakim odhodom v tujino priskrbite ustrezno zdravstveno zavarovanje. Zdravstveno zavarovanje lahko sklenete za enkratno potovanje v primeru pa, da potujete bolj pogosto vam svetujemo, da si uredite celo letno zavarovanje, ki je v primerjavi s potencialnimi stroški, ki lahko nastanejo ob nezgodi, zanemarljivo.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]